Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

PEVEX maloprodaja neprehrambene robe dioničko društvo (u daljnjem tekstu PEVEX d.d.) svojim posjetiteljima putem internetske stranice pevex.hr nudi mogućnost kupnje proizvoda koji su dostupni, odnosno raspoloživi na navedenoj stranici. Također, PEVEX d.d. nudi posjetiteljima informacije o proizvodima, promocije i akcije proizvoda i usluga, opće informacije te zanimljive grafičke i video sadržaje. Korištenjem ponuđenog sadržaja Korisnik (posjetitelj) prihvaća navedene uvjete.

PEVEX d.d. zadržava pravo na izmjenu i dopunu Općih uvjeta poslovanja bez prethodne najave.

Opće informacije:

Pevex maloprodaja neprehrambene robe dioničko društvo, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu
Adresa: Savska cesta 84
10 360 Sesvete
Hrvatska
OIB: 73660371074
MBS: 080463718 upisan u registar na Trgovačkom sudu u Zagrebu

Predsjednik uprave: Krešimir Bubalo

Osnovni pojmovi:

Korisnik je svaka osoba koja pretražuje stranice i proizvode u Pevex webshopu. Korisnik pristaje koristiti stranice pevex.hr u skladu s Općim uvjetima poslovanja.

Registrirani korisnik je svaka osoba koja je izradila korisnički profil na Internet stranicama webshopa PEVEX d.d.

Kupac je svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila unos svojih podataka te kupila proizvod ili uslugu. Kupac može biti u svojstvu fizičke osobe ili tvrtke (R1 kupac). Kupac i prodavatelj se obvezuju poštivati Opće uvjete poslovanja te druge zakonske propise koji reguliraju kupovinu putem internet stranice odnosno kupovinu na daljinu.

Webshop se odnosi na pojam „Internet trgovina“.

Košarica (cart) je pojam za virtualno mjesto gdje se spremaju proizvodi koje je Korisnik odabrao za kupovinu. Košarica sadrži pregled svih proizvoda koje je Korisnik odabrao te njihovu količinu, kako bi Korisnik mogao naručiti proizvode. Unutar košarice moguće je odabrati dostavu na adresu ili preuzimanje u prodajnom centru (Click & Collect) te dobiti informacije o cijeni dostave.

Blagajna (checkout) je pojam za internet stranicu gdje se vrši naplata proizvoda. Moguće je odabrati plaćanje karticama ili plaćanje pouzećem – gotovinom, pri isporuci robe.

Obveze prodavatelja

PEVEX d.d. kao prodavatelj usluga i proizvoda na internetskim stranicama obavlja djelatnost internet trgovine u skladu sa zakonima i propisima Republike Hrvatske.

PEVEX d.d. odgovoran je za materijalne nedostatke prodane stvari, sukladno Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15).

Prodavatelj se obvezuje da će ugovor o kupoprodaji sklopiti na hrvatskom jeziku.

Nastajanje i zaključivanje kupoprodajnog ugovora - uputa kako kupovati

Kupac može naručivati proizvode kao gost na webshopu ili kao registrirani korisnik. Registracija, odnosno izrada korisničkog profila, omogućuje kupcu spremanje i praćenje narudžbi koje je izvršio. Također, registracija omogućava brži prolazak kroz proces zaključivanja kupnje putem blagajne.

Proizvode koje Korisnik želi kupiti u Pevex webshopu dodaju se u košaricu. Korisnik ima mogućnost u svakom trenutku pregledati odabrane proizvode. Potvrda odabira proizvoda iz košarice vrši se klikom na „Idite na naplatu“. Nakon toga potrebno je odabrati adresu isporuke za dostavu te način plaćanja. Ukoliko Vam je potreban R1 račun za pravne subjekte, prilikom zaključivanja narudžbe na web stranici "blagajne" u koraku br.3 odaberite "Želim R1 račun" i popunite potrebne podatke. Klikom na gumb „naručite“ zaključujete Vašu narudžbu. Proizvodi koji se naručuju putem košarice su neopozivi i predstavljaju namjeru o kupnji. Naknadno izdavanje R1 računa nije moguće.

Nakon zaprimanja narudžbe, Pevex webshop odašilje Korisniku obavijest e-mailom da je narudžba zaprimljena.

Kupoprodajni ugovor između Pevex webshopa i Kupca sklopljen je u trenutku kada Pevex webshop Kupcu pošalje e-mail o statusu njegove narudžbe s naslovom: „Potvrda narudžbe“. Ukoliko Kupac primijeti da je unio pogrešne podatke o adresi dostave ili o naručitelju, potrebno je kontaktirati službu za korisnike na e-mail [email protected].

Registriranim korisnicima uvijek su dostupni sveobuhvatni podaci o statusu i sadržaju narudžbe na njihovom korisničkom profilu.

Cijene proizvoda u Pevex webshopu izražene su u kunama/eurima sa uključenim PDV-om i vrijede isključivo u trenutku kupnje putem interneta. Webshop je zaseban kanal prodaje i cijene ne moraju nužno biti istovjetne s cijenama drugih kanala prodaje. Prodavatelj će, ukoliko neki od naručenih proizvoda Kupca nisu dostupni, obavijestiti Kupca koji u tom slučaju ima pravo otkazati narudžbu ili prihvatiti drugi rok isporuke.

U slučaju da PEVEX d.d. nije u mogućnosti isporučiti proizvod jer su smanjene zalihe naručenog proizvoda i nije ga moguće naručiti od dobavljača, trgovac će pismeno obavijestiti Kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se Kupac otkazati narudžbu, trgovac će Kupcu vratiti uplaćeni novac prema uvjetima iz Ugovora o kupnji na daljinu.

Ukoliko Kupac odustane od kupnje, povrat novca će se izvršiti na isti način koji je kupac platio. Pevex d.d. zadržava pravo na nadoknadu troškova manipulacije robom, troška dostave ili druge troškove koje su mogli nastati uslijed otkazivanja narudžbe.

Kod preuzimanja naručene robe u Pevex prodajnom centru, račun za kupljene proizvode Kupac će dobiti prilikom preuzimanja robe, a kod dostave na kućnu adresu, račun će biti dostavljen s pošiljkom.

 

Načini plaćanja

Plaćanje u Webshopu

Pouzećem (gotovinom prilikom preuzimanja)

Narudžbe na adresu kupca moguće je platiti gotovinom dostavnoj službi prilikom preuzimanja.

Uplata po ponudi (uplata kupca na Pevex žiroračun)
Odabirom „Uplata po ponudi“ kao načina plaćanja dobit ćete potvrdu narudžbe s podacima o plaćanju Vaše narudžbe koji možete skenirati mobitelom putem Vaše e-banking mobilne aplikacije (tzv. digitalnim bankarstvom).
Narudžba kreirana odabirom plaćanja „bankovna ponuda“ vrijedi kao ponuda koja traje 3 dana od dana kreiranja narudžbe. Po izvršenju Vaše uplate potrebno je 1-2 radna dana (ponedjeljak-petak) kako bi uplata bila vidljiva na Pevex žiroračunu nakon čega će roba biti zapakirana i otpremljena na dostavu.

Plaćanja kreditnim i debitnim karticama:

Jednokratno plaćanje u webshopu moguće je ostvariti većinom kreditnih i debitnih kartica dok je kupovina na rate moguća putem sljedećih debitnih i kreditnih kartica:

PBZ
MAESTRO, MASTERCARD, VISA jednokratno
MAESTRO, VISA od 2 do 36 rata bez naknade i kamate
VISA PREMIUM jednokratno, od 2 do 36 rata bez naknade i kamate

ERSTE
MASTERCARD, VISA jednokratno
DINERS jednokratno, od 2 do 36 rata bez naknade i kamate

ZAGREBAČKA BANKA
MASTERCARD, VISA jednokratno
MASTERCARD od 2 do 36 rata bez naknade i kamate, min 500 kn (66,36 €)
VISA od 2 do 24 rate bez naknade i kamate, min 200 kn (26,54 €)

Plaćanje kreditnim ili debitnim karticama se vrši jednokratno ili obročno, a sam proces plaćanja zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima zaštite kartičnog plaćanja koje uključuje provjeru autentičnosti vlasnika kartice tokenom odnosno 3D secure kodom koji izdaje banka izdavatelj kartice. Za pitanja oko 3D secure provjere autentičnosti kontaktirajte vlastitu banku izdavatelja kartice. Prilikom kartičnog plaćanja račun korisnika se tereti odmah, bez odgode (Visa, Maestro, Mastercard, VISA PREMIUM, Diners). Korištenje potrošačkih kredita kao način plaćanja na webshopu nije moguć.

Odabirom usluge "Click & Collect" koja podrazumijeva preuzimanje robe u određenom prodajnom centru moguće je platiti karticama ili bankovnom uplatom na žiroračun.

 

Plaćanje u prodajnim centrima


Gotovinsko plaćanje
Gotovinsko plaćanje je plaćanje gotovinom prilikom kupovine na blagajni prodajnog centra.


Plaćanja PEVEX Darovnim karticama
Korisnik može Darovnom karticom plaćati račune za kupnju trgovačke robe iz cjelokupnog asortimana bez ograničenja na bilo kojem prodajnom mjestu Izdavatelja u Republici Hrvatskoj. PEVEX Darovna kartica ne vrijedi na pevex.hr.

 

Plaćanja kreditnim i debitnim karticama
Jednokratno plaćanje u PEVEX prodajnim centrima moguće je ostvariti većinom kreditnih i debitnih kartica dok je kupovina na rate moguća putem sljedećih debitnih i kreditnih kartica: 

PBZ
MAESTRO od 2 do 36 rate bez naknade i kamate | VISA od 2 do 36 rate bez naknade i kamate |
VISA PREMIUM jednokratno, od 2 do 36 rate bez naknade i kamate | MAESTRO, MASTERCARD,
VISA jednokratno

ERSTE
MAESTRO, MASTERCARD, VISA od 2 do 12 rata bez naknade i kamate (min. 200,00 kn / 26,54 €) |
DINERS jednokratno, od 2 do 36 rata bez naknade i kamate | MAESTRO, MASTERCARD, VISA jednokratno

RAIFFEISEN BANK
MASTERCARD, VISA od 2 do 12 rata bez naknade i kamate (min. 300,00 kn / 39,82 € -
150.000,00 kn / 19.908,42 € max) | MAESTRO, MASTERCARD, VISA jednokratno

PODRAVSKA BANKA
MAESTRO od 2 do 6 rata bez naknade i kamate uz odgodu 1. rate | MAESTRO, MASTERCARD
DEBIT od 2-12 rata bez naknade i kamate ( min. 200,00 kn / 26,54 € ) | MAESTRO jednokratno s
odgodom plaćanja | MAESTRO, MASTER CARD, VISA jednokratno

UNICREDIT ZAGREBAČKA BANKA
MASTERCARD od 2 do 36 rata bez naknade i kamate (min. 500,00 kn / 66,36 €) | VISA od 2 do 24 rate
(min. 200,00 kn / 26,54 €) | VISA od 2 do 24 rate bez kamate i naknade (min. 200,00 kn / 26,54 €) |
MASTERCARD, VISA jednokratno

OTPBANK
VISA od 2 do 12 rata bez kamate (min. 300,00 kn / 39,82 €) | MASTERCARD od 2 do 12 rata bez kamate
(min. 300,00 kn / 39,82 €) | MAESTRO, MASTERCARD, VISA jednokratno

KARLOVAČKA BANKA
(samo u prodajnom centru PEVEX Karlovac): MAESTRO od 2 do 12 rata bez kamate | MAESTRO
jednokratno s odgodom plaćanja | MAESTRO, MASTERCARD, VISA jednokratno

AGRAM BANKA, SLATINSKA, NOVA HRVATSKA BANKA:
DEBIT MAESTRO, MASTERCARD I VISA MBNet ili MBPlus od 2 do 12 rata
(min.200,00 kn / 26,54 € - 99.999,00 kn / 13.272,15 € max) preko ERSTE POS aparata.

Dostava na adresu:

Narudžbe Kupaca se u pravilu dostavljaju putem kurirske službe In Time d.o.o., ali artikle je moguće dostaviti i drugim dostavnim službama ili Pevexovom internom dostavom ukoliko narudžba ima specifične ili zahtjevne manipulacije robom (vangabaritna roba ili teški tereti). Dostavlja se obavljaina području Republike Hrvatske.

Rok isporuke dostupnih artikala je od 2 do 10 radnih dana od zaprimanja narudžbe. Rokovi dostave za otoke ovise i o rasporedu trajektnih linija.

Rok isporuke za RPN (roba po narudžbi)artikle može biti dulji od redovnog i to je navedeno pored svakog takvog artikla. Za pojedine artikle neće biti omogućene sve ponuđene opcije plaćanja pa će iste biti onemogućene prilikom naplate ili neće bit ponuđene kao opcija plaćanja.

Radni dani ne obuhvaćaju subote, nedjelje i praznike. Dostava se vrši radnim danom od ponedjeljka do petka u periodu od 8 do 16h.

Dostava za veće gradove moguća je i subotom (Zagreb, Pula, Rijeka, Karlovac, Varaždin, Bjelovar, Slavonski Brod, Osijek, Split, Šibenik, Zadar), ali ovisi isključivo o trenutnim mogućnostima kurira za određeno područje.

Prilikom dostave, uz dostavljene proizvode Kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod (jamstveni list, upute za korištenje proizvoda, tehnički podaci, izjava o sukladnosti i drugo), račun te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati ukoliko ne postoji razlog za reklamaciju. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je Kupac pregledom pošiljke uočio da su preuzeti proizvodi bez vanjskih oštećenja. Kupac je dužan primljenu stvar na uobičajeni način pregledati ili je dati na pregled, čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana.

Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt (izuzev nekih otoka gdje se roba dostavlja u trajektnu luku). Ako se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi proizvode do kata na kojem se nalazi Kupac, već do ulaza u zgradu. Prilaz ulazu dostavnim vozilom mora biti slobodan, u suprotnom dostava se vrši do najbliže točke na kojoj je istovar moguć.

Cijena dostave za svaku narudžbu vidljiva je prilikom prolaska kroz blagajnu webshopa te se cijena dostave naplaćuje na osnovi brutto težine naručenih proizvoda.

Što je Click & Collect?

Click & Collect je usluga naručivanja i plaćanja narudžbe putem Pevex Webshopa s preuzimanjem robe u odabranom Pevex prodajnom centru - na odjelu za izdavanju robe. Narudžbe koje podrazumijevaju preuzimanje u prodajnom centru moguće je platiti isključivo unaprijed, putem debitnih/kreditnih kartica ili uplatom na Pevex žiro račun ukoliko postoji raspoloživa zaliha na odabranom centru u trenutku narudžbe.

Narudžbe napravljene preko usluge Click & Collect biti će obrađene i spremne za prikup u roku od 24 sata od primitka uplate (osim ako se radi o artiklima koji se naručuju od dobavljača, nose oznaku "roba po narudžbi" npr. velik broj artikala autoguma). Nakon obrade kupac će biti obaviješten e-mailom da je roba spremna za preuzimanje u roku od 10 dana u radnom vremenu odabranog prodajnog centra.

Usluga Click & Collect sa preuzimanjem u prodajnom centru za kupce je besplatna. Narudžbu je moguće napraviti ako odabrani prodajni centar raspolaže zalihom traženog artikla u trenutku zaključivanja narudžbe.
Pevex d.d. će kupca obavijestiti e-mail potvrdom kada roba bude spremna za preuzimanje. Kupac je obavezan preuzeti robu u roku od 10 dana od dobivanja obavijesti da je roba spremna za preuzimanje.
Kupac je dužan u roku od 10 dana podići robu od primitka obavijesti da je roba spremna za preuzimanje.
Ako kupac ne preuzme robu u roku od 10 dana od primitka obavijesti da je roba spremna za preuzimanje, Pevex d.d. je ovlašten sljedećeg dana od dana isteka roka za preuzimanje zaračunati skladišnu naknadu u visini od 2% iznosa vrijednosti robe (uključujući PDV) po danu kašnjenja. Vezano uz kašnjenje, svaki započeti dan se računa kao cijeli dan.
Ako kupac ne preuzme robu u roku od 30 dana od primitka obavijesti da je roba spremna za preuzimanje, smatra se da se kupac odrekao vlasništva robe I Pevex d.d. je ovlašten raspolagati robom.

 

Povrati, zamjene i reklamacije

Povrat robe - pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Narodne novine broj 41/14, 110/15), Kupac ima pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora ukoliko je sklopljen na daljinu odnosno izvan poslovnih prostorija poslovnog subjekta (kupnja putem interneta, telefona) u roku 14 dana od datuma potpisane potvrde o preuzimanju robe. U slučaju da Kupac odluči raskinuti ugovor o kupoprodaji na daljinu, može to učiniti bez navođenja razloga tako da nedvosmisleno i prije isteka roka obavijesti prodavatelja o raskidu ugovora o kupoprodaji na sljedeći način:

Putem obrasca za jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora - Obrazac za jednostrani raskid ugovora zajedno s robom moguće je donijeti u bilo koji Pevex prodajni centar ili poslati poštom na adresu: [email protected] ili faksom na broj 01/5510941.

Obavijest o raskidu kupoprodajnog ugovora mora sadržavati sljedeće stavke:

 • Broj narudžbe
 • Broj računa
 • Ime i prezime
 • Adresa
 • Broj telefona
 • E-mail adresa
 • Nedvosmislenu izjavu o raskidu Ugovora na daljinu

Ukoliko Kupac jednostrano raskine ugovor o kupoprodaji, obvezan je o vlastitom trošku dostaviti kupljene proizvode prodavatelju. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ukoliko kupac želi svoje reklamacije uputiti trećoj strani koja je ovlaštena za pomoć pri rješavanju pritužbi nezadovoljnih potrošača unutar EU, molimo koristiti sljedeću poveznicu EU platforma za rješavanje online sporova.

Mogućnost raskida ugovora zakonski ne vrijedi za:

 • ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
 • predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
 • predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
 • predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
 • predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
 • predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
 • predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca
 • potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom
 • predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke
 • predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije
 • ugovor sklopljen na javnoj dražbi
 • predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju
 • predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

Zamjena robe

PEVEX d.d. svojim kupcima omogućuje zamjenu nekorištene i neoštećene robe kupljene u webshopu ili prodajnom centru unutar 30 dana od dana izdavanja računa. Kupcu je omogućeno zamijeniti robu iste ili veće vrijednosti (uz nadoplatu na blagajni) u bilo kojem Pevex prodajnom centru.

Reklamacija robe

Reklamaciju pošiljke oštećene pri transportu do navedene adrese, obavezno je prijaviti prodavatelju PEVEX d.d. u roku od 5 dana od preuzimanja pošiljke. Potrebno je poslati fotografije oštećenog proizvoda na e-mail: [email protected] te kratki opis oštećenja i broj narudžbe.

Potrebno je pregledati vanjska oštećenja prilikom preuzimanja pošiljke jer svojim potpisom potvrđujete da ste pošiljku primili od kurira u neoštećenom pakiranju.

Jamstvo

Pravo na jamstvo imaju svi elektronički uređaji i motorni uređaji osim uređaja sa aku-baterijom, rasvjetna tijela, baterije i potrošni dijelovi. Jamstvo se odnosi na tehničku ispravnost proizvoda i počinje teći od dana zaprimanja proizvoda na adresi Kupca.

U slučaju kvara koji podliježe uvjetima jamstva Kupac ima mogućnost:

 • direktnog kontakta ovlaštenog servisa - najbrži način za otklon kvarova (popis ovlaštenih servisa za uređaj se nalazi unutar jamstvenog lista)
 • obratiti se nama na e-mail adresu: [email protected]. Korisnička služba će na upit odgovoriti u najkraćem mogućem roku te u dogovoru s Kupcem pronaći najbolje rješenje
 • odnijeti reklamni uređaj u najbliži Pevex prodajni centar gdje će naše osoblje preuzeti brigu o Vašem uređaju te ga preusmjeriti u ovlašteni servis na detaljnu dijagnostiku i otklon poteškoće.

Jamstvo ne pokriva kvarove i oštećenja nastala uobičajenim trošenjem, nepravilnim korištenjem ili nestručnim održavanjem. Također, jamstvo prestaje ukoliko kupac ili netko treći otvori uređaj te ga pokuša sam popraviti. Zamjena uređaja novim je moguća u slučaju nemogućnosti popravka od strane ovlaštenog servisa unutar jamstvenog roka.

Informacije o proizvodima i pripadajući grafički sadržaj

Prodavatelj zadržava pravo pogreške prilikom davanja informacija o proizvodima na web stranici. Djelatnici PEVEX d.d. će pokušati što točnije navesti informacije o pojedinom proizvodu. Fotografije proizvoda ne moraju nužno biti istovjetne sa stvarnim izgledom proizvoda. Cijene i uvjeti plaćanja vrijede isključivo u trenutku zaključivanja narudžbe i mogu se naknadno mijenjati bez prethodne najave.

U svakom artiklu prikazana je raspoloživost po PEVEX prodajnim centrima. Stanje je informativnog karaktera s obzirom da su stanja zaliha promjenjiva te Vas molimo da za detaljnije informacije vezane uz raspoloživost kontaktirate željeni PEVEX prodajni centar.

Privatnost i Zaštita podataka

Pravila privatnosti

Ova Pravila privatnosti objašnjavaju razloge i načine na koji PEVEX d.d. (dalje u tekstu: "PEVEX") obrađuje Vaše osobne podatke.

PEVEX je usmjeren na zaštitu Vaših osobnih podataka i njihovu obradu u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Pročitajte ova Pravila pažljivo kako biste razumjeli razloge i načine prikupljanja i korištenja Vaših osobnih podataka.

PEVEX je voditelj obrade Vaših osobnih podataka. Imamo službenika za zaštitu osobnih podataka i možete nas kontaktirati putem adrese e-pošte: [email protected] ili na adresu: Savska cesta 84, 10360 Sesvete.

Svrhe u koje obrađujemo osobne podatke

Vaše osobne podatke obrađujemo zbog toga što zakonski propisi nalažu određena postupanja, ili zbog ispunjavanja ugovornih obveza, ili zbog poduzimanja radnji prije sklapanja ugovora ili temeljem naših legitimnih interesa, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode pojedinaca koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka.

Ako osobne podatke ne možemo obrađivati temeljem navedenih pravnih osnova zatražit ćemo vašu privolu. Ako se obrada temelji na Vašoj privoli imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. O povlačenju privole potrebno je obavijestiti voditelja obrade na adresu e-pošte: [email protected] ili na adresu: Savska cesta 84, 10360 Sesvete. Provedeno povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije povlačenja.

Vaše osobne podatke obrađujemo ako je to potrebno za sklapanje i ispunjenje prava i obveza koje proizlaze iz ugovora o kupoprodaji, u marketinške svrhe, u svrhe unaprjeđenja našeg poslovanja i Vašeg korisničkog iskustva (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada se registrirate za Pevex program vjernosti, kada kontaktirate našu službu za korisnike, kada se prijavite na naš newsletter, kada ispunite anketu o našim proizvodima i uslugama itd.).

Osobne podatke u pravilu prikupljamo izravno od Vas kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac ili kada podatke prikupljamo nadzorom (npr. putem video nadzora).

Kategorije osobnih podataka

Kod sklapanja ugovora o kupoprodaji potrebni su nam podaci kao što su ime, prezime, adresa, radi ispunjenja obveze isporuke proizvoda i usluga. Ponekad Vas tražimo i dodatne osobne podatke kao što su: datum rođenja, spol, adresa za plaćanje, adresa za dostavu, financijske informacije, uključujući informacije o kreditnim, debitnim karticama ili druge informacije o plaćanju koje pružite pri ispunjavanju obrazaca na mrežnoj stranici PEVEXA, prilikom plaćanja u prodajnim centrima ili na mrežnoj stranici PEVEXA, ili kada komunicirate s nama telefonski ili e-poštom, Vašu povijest kupnje PEVEX proizvoda i usluga te dodatne informacije koje odlučite dobrovoljno podijeliti s nama. Prikupljamo osobne podatke koje nam pružite prilikom popunjavanja online obrazaca ili obrazaca u našim prodajnim centrima.

Kada podatke prikupljamo putem nadzora (npr. preko video nadzora), to radimo u skladu sa zakonskim odredbama ili u opravdanim slučajevima u svrhu zaštite osobne sigurnosti osoba i imovine.

Vaša prava

Vaša prava su slijedeća:

Pravo na pristup: imate pravo dobiti od nas potvrdu o tome obrađuju li se Vaši osobni podaci, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima. Informacije o pristupu uključuju - između ostalog - svrhe obrade, kategorije osobnih podataka o kojima je riječ, primatelje ili kategorije primatelja kojima su osobni podaci bili ili će biti otkriveni. Međutim, to nije bezuvjetno pravo i interesi drugih pojedinaca mogu ograničiti Vaše pravo pristupa.

Imate pravo dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju. Za daljnje kopije koje ste zatražili, možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova.

Pravo na ispravak: Imate pravo ishoditi od nas ispravljanje vaših netočnih osobnih podataka. Uzimajući u obzir svrhe obrade imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

Pravo na brisanje ("pravo na zaborav"): Pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas brisanje Vaših osobnih podataka, a mi smo ih obvezni izbrisati.

Pravo na ograničenje obrade: Pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade Vaših osobnih podataka. U tom će slučaju odgovarajući podaci biti označeni i mogu biti obrađeni samo u određene svrhe.

Pravo na prigovor: Pod određenim uvjetima, imate pravo na prigovor u bilo kojem trenutku na obradu Vaših osobnih podataka, iz razloga koji se odnose na Vašu konkretnu situaciju ili kada se osobni podaci obrađuju u cilju izravnog marketinga te možete tražiti od nas da više ne obrađujemo Vaše osobne podatke.

Pravo na prenosivost podataka: Pod određenim uvjetima, imate pravo zaprimiti Vaše osobne podatke, koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljivom i strojno čitljivom obliku i imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade, bez našeg ometanja.

Ako želite saznati više ili želite koristiti jedan ili više prethodno navedenih prava, kontaktirajte PEVEX d.d. na adresu: Savska cesta 84, 10360 Sesvete ili na adresu e-pošte: [email protected] ili pročitajte Pravila privatnosti na mrežnoj stranici ili u našim prodajnim centrima.

Također, ako smatrate da se Vaša prava ne poštuju, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Čuvanje osobnih podataka

Osobne podatke koje prikupimo o Vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od bilo koje organizacije ili pojedinca.

Prikupljeni osobni podaci za prethodno navedene svrhe bit će pohranjeni u trajanju potrebnom za navedene svrhe. Vaši osobni podaci neće se čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego što PEVEX razumno smatra da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljenji ili obrađeni. PEVEX će određene osobne podatke čuvati u razdoblju koji propisuje zakon odnosno drugi propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka.

Ako ste nam dali privolu, Vaše osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole. Ako izjavite osnovani prigovor na obradu osobnih podataka temeljem legitimnog interesa, Vaše osobne podatke nećemo obrađivati u budućnosti.

Ako je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova. PEVEX će određene osobne podatke čuvati u razdoblju koji propisuje zakon odnosno drugi propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka.

Primatelji osobnih podataka

Vaše osobne informacije možemo dati našim pouzdanim poslovnim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime PEVEXA. Na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanja, obrade plaćanja, isporuke i druge usluge u i izvan prodajnih centara. Dužnost je tih pružatelja usluga, sukladno ugovornim pravima i obvezama, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili uz obvezu da ih primjereno zaštite i smatraju poslovnom tajnom.

U nekim slučajevima, poslovni partneri koji pružaju usluge u ime ili za PEVEX mogu Vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da s Vašim podacima postupaju primjenjujući posebne sigurnosne mjere u skladu s propisima koji se primjenjuju u Europskoj uniji.

Kolačići na internet stranicama pevex.hr

Zadržat ćemo i procijeniti informacije o Vašem nedavnom posjetu našoj mrežnoj stranici i kako ste koristili njezine različite dijelove radi analitičkih ciljeva, odnosno kako bismo razumijeli na koji način korisnici koriste našu mrežnu stranicu.

Kako bi održavali mrežnu stranicu i osigurali njezine funkcionalnosti na očekivanoj razini, PEVEX koristi tehnologiju poznatu kao "kolačići". Kolačići su male datoteke koje dostavljamo na Vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati našu mrežnu stranicu i pregledavati rezultate koji su relevantni za Vas. Kolačići nam pokazuju ono što zanima Vas i druge posjetitelje naše mrežne stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo.

Click&Collect

Preuzmi narudžbu besplatno u jednom od 27 prodajnih centara

36 rata bez kamata i naknada

Ista cijena za sve oblike plaćanja

Brza dostava

Naručeni artikli stižu direktno na tvoju adresu

100% sigurno

Više od 30 godina iskustva i povjerenja